ABC på væggen


Tekst af Anne 15. april 2019 


Skal dit barn starte i skole efter sommer?

Første skoledag er en stor begivenhed for barnet, men er i høj grad en ligeså stor dag for forældrene. Skolestart er starten på mange ting, man skal lære at sidde stille, høre efter hvad læreren siger, og så skal man lære at læse, stave og skrive, så hvorfor ikke starte allerede nu med at lære bogstaverne at kende - til og med på en sjov og farverig måde?

 

 

Anne Ibsen Designstudio har designet denne super flotte og farverige læringsplakat “Min første ABC” med enkle og søde vectortegnede dyr med tilhørende bogstaver - og vi elsker den! Plakaten som findes i 4 forskellige farver, rød, blå, grøn og gul, er opdelt i 28 forskellige farvefelter indenfor den samme farvenuance, og hvert felt har et bogstav som hører sammen med et dyr. Dyrene er med til at få børnene til at huske bogstavet og gør det samtidigt nemt og sjovt for barnet at lære alfabetet at kende.

 

ABC plakat blå

ABC plakat rød

ABC plakat grøn

ABC plakat gul

 

Gode råd til plakater

Nedenfor kan du læse vores gode råd til når du investerer i en ny flot plakat til hjemmet som jo gerne skal holde i mange år.

Når man investerer i en ny flot plakat vil man selvfølgelig gerne passe på den så den ikke bliver plettet eller får skader. Synlige pletter og buk de forkerte steder kan desværre ikke laves om. Derfor er det en rigtig god ide at overveje nogle enkle og simple ting inden du køber din nye plakat.

Lige her nedenfor har vi lavet en lille huskeliste specielt til jer som er værd at overveje inden I køber en ny plakat til hjemmet.

1. Find det rette sted i din bolig til din nye plakat. Hvor i huset eller lejligheden skal den hænge - på børneværelset, i gangen eller måske i køkkenet? Skal den hænge for sig selv eller skal du måske lave en her væg fyldt med flotte plakater? Du kan lave en plakatvæg med flere forskellige plakater, det er med til at give væggen som du dekorerer et helt andet og spændende udtryk end hvis din plakat hænger alene.

2. Overvej hvilken størrelse din nye plakat skal have, hvor i rummet den skal hænge, og find den rigtige størrelse ramme inden du køber din plakat, så er du nemlig klar til at hænge plakaten op med det samme du køber den og undgår derved at plakaten bliver skadet.

3. Vælger du at lave en plakatvæg er det en rigtig god ide at lave en plan over hvordan du gerne vil have at væggen skal ende med at se ud. Start med at lægge alle dine indrammede plakater, du kan også bare bruge rammerne hvis du er kommet så langt endnu, ned på guldet foran den væg de skal hænge på. Nu kan du justere rammerne mellem hinanden indtil du opnår det ønskede resultat, det er nemmest hvis du ligger dem på gulvet, og hav gerne en stol klar til at stå op på når du skal vurdere dit arbejde.

4. Indrammer du selv din plakat har vi specielt et godt tip som får plakaten i rammen til at forblive flot i rammen. Hæft din plakat fast til bagbeklædningen af din ramme. Ofte er der en bagbeklædning på en ramme når du køber den og den kan du ligeså godt udnytte. På bagbeklædningen hæfter du plakaten fast med to
små stykker tape - et i hver side allerøverst oppe på plakaten. Det er vigtigt at du kun hæfter den øverste del af plakaten, da den skal have mulighed for at arbejde i rammen. Ved at hæfte plakaten til bagbeklædningen undgår du at din plakat, med tiden, falder længere ned i rammen og bliver bulet og grim at se på - resultatet er en flot plakat som hænger perfekt i din nye ramme i meget lang tid.

 

Grid, tetris eller line-up?

For at hjælpe dig lidt på vej til at lave den helt perfekte væg som passer perfekt til dit hjem, har vi lavet en simpel oversigt over hvordan du kan overveje at hænge dine smukke plakater op. Måske skal du gå efter en grid-opbygning, en tetris opbygning eller en line-up opbygning?

Se vores guide her:

 

Du kan her finde hele vores store udvalg af rammer og plakater.

 

Se også alle de flotte Kay Bojesen plakater.