Borddækning: Sådan dækker du det perfekte bord


Tekst af Anne 27. maj 2019


Sommeren og det gode vejr er over os, og den danske sommer indbyder til mange fester, bryllupsfester, studenterfester og fester bare fordi det er sommer og solen skinner.

 

Mange af os har nydt alle de mange fine konfirmationer rundt om i landet den seneste tid og nu begynder alle de mange sommerbryllupper så småt at dukke op. Mange par bliver gift henover sommeren, måske også lidt i håbet om at vejret er dejligt og at solen skinner fra en skyfri himmel på den store dag.

Der er rigtig mange ting der skal forberedes til et bryllup. Der er den hvide brudekjole, smookingen, brudebuketten, kirken, borddækningen, blomsterne osv. - der er rigtig mange ting - og heldigvis.

Et bryllup er en af livets store fester - måske en af de største - så hvis det netop ikke er til en sådan fest man må og skal give fuld gas, så ved vi det ikke.  

 

Et smukt veldækket bord

At sætte sig til et flot opdækket bord er bare flot og kan være helt eventyrligt på den store dag. Her hos Recreation Styling har vi et stort udvalg af flotte tallerkner, mange forskellige slags glas, vinglas, almindelige drikkeglas og det skønneste bestik så I kan dække flot op til bryllupsfesten.

En smuk borddækning er prikken over i´et 

 

Det klassiske bord

Skal bordet dækkes på den traditionelle og klassiske måde, helt enkelt og simpelt?

Så kan I pynte bordet flot op med det flotte klassiske Hammerhøi bestik fra Kähler i højglanspoleret rustfrit stål sammen med den fine serie af vinglas fra Holmegaard Cabernet eller serien Juvel fra Lyngby Glas. Det giver et flot klassisk bord med en enkel og traditionel udstråling, pynt tilmed bordet op med ensfarvede roser i flotte vaser, det er med til at understrege den traditionelle stil og det klassiske look.

Se det store udvalg af vinglas

 

Det utraditionelle og moderne bord

Man kan også gå lidt utraditionelt til værks ved at dække det flotte bord op med farvet bestik, det vil med garanti vække opsigt og være anderledes end det man er vant til at se. Vil man have et bord der udstråler eksklusivitet og en utraditionel stil er det fine sorte bestik fra Christian Bitz et rigtig godt og flot bud. Det eksklusive bestik i sort satin finished stål er flot og enkel i formen og passer særdeles flot sammen med de flotte enkle vinglas i Holmegaard Cabernet serien.

BITZ tallerkner og bestik

 

Det eventyrlige bryllupsbord

Et bestik af det pureste guld - så kan det snart ikke blive mere eventyrligt vel? Christian Bitz har designet det skønne bestiksæt i messing, som vi synes passer perfekt til det eventyrlige smukke veldækkede bord. Pynt bordet op med blomsteropsatser af røde og lyserøde roser, som vil give det perfekte, mest eventyrlige og romantiske brylllup.

Se vores store udvalg af bestik

 

Det med traditionerne…

Der er en del traditioner forbundet med bryllupper her i Danmark som vi i den grad holder ved og holder af. Noget nyt, noget gammelt og noget lånt. Så er der sangene, talerne og at slå på glassene, når brudeparret skal op på stolene og kysse osv osv. Men der er også traditioner eller rettere sagt regler for hvordan bordet dækkes på den rigtige måde. Hvordan skal for eksempel suppeskeen ligges i forhold til gæsternes serviet og i hvilken en retning skal kagegaflen pege?

Vi har lavet en lille guide til hvordan I placerer alle tallerknerne, bestikket og de mange vinglas på bordet på den helt rigtige måde - og så kan den del af listen jo nemt vinges af.

 Guide: Sådan skal borddækningen være

 

Man starter yderst

Gæsten starter yderst og bevæger sig ind mod midten af tallerknen for hver ret. Gaflerne skal ligge til venstre og knivene til højre altid med skæret ind mod tallerkenen. Hvis forretten er suppe, skal skeen ligge yderst til højre. Kagegaffel og/eller dessertske skal ligge over tallerkenen. Skal du bruge begge, lægges gaflen tættest på tallerkenen, så takkerne peger mod højre. Skeen lægger du over gaflen med skaftet mod højre.

Middagstallerknen placeres nederst, derefter tallerknen til forretten og til sidst salat- eller suppetallerknen. Har I bordkort på bordet placeres det øverst midtfor tallerknen. Servietten placeres evt foldet helt til venstre.

At placere glassene kan være en udfordring i sig selv. Man starter med at placere hvidvinsglas til højre ud for knivens spids, dernæst rødvinsglasset og derefter dessertvinsglasset. Glasset, som er beregnet til vand placeres lige ved glasset, som er beregnet til hvidvin. Til sidst er det vigtigt, at alle glas ser ordentlige ud, der er ingen fingeraftryk eller støv.

 

Velbekomme og god fest!