Gode idéer til indretning af det lille børneværelse


Tekst af Maiken 07. marts 2019


Når du skal indrette et lille børneværelse, er det nødvendigt at tænke i pladsbesparende løsninger. Det har vi her lavet en lille guide til.

 

Står du og skal indrette et mindre børneværelse, kan det være nødvendigt at tænke i løsninger hvor der trods meget legetøj på værelset stadig er gulvplads til at barnet kan lege og boltre sig.

Som forælder ønsker vi at give vores børn de bedste rammer og omgivelser - også på deres værelser, når der skal leges og soves. Alle børneværelser er bare ikke store nok til både hulebyggeri, Lego leg og togbane, hvis der også skal være plads til alt det andet som vi gerne vil have at vores børn skal have på deres værelser.

Det afgørende på børneværelset er ikke størrelsen, men at barnet føler sig godt tilpas og at han eller hun har en tryg base. 

 

Vi har her samlet lidt inspiration og tips til indretning af det lille børneværelse.

 

Telt eller tipi

Et telt er en perfekt hyggekrog til de mindste, som børnene vil elske at skabe hygge både alene og sammen med vennerne. Teltet fra Ferm Living er nemt at slå op og samtidig nemt at slå sammen igen, når den ikke bruges. Derfor er det helt perfekt til børneværelset som ikke har så meget plads.

 

 

Højseng

Med en højseng udnytter du højden i børneværelset samtidig med at det giver rummet ekstra gulvplads, da gulvet forbliver bart under sengen, hvor der kan stå kasser med legetøj eller laves en hyggelig hule.

 

 

Væglamper

Lamper på væggen er noget som ikke fylder, men udover at de giver en hyggelig belysning også skaber dekoration på væggen. Lamperne fra Ferm Living findes i mange forskellige figurer, farver og former som alle vil give børneværelset personlighed.

 

 

Hylder

Et ur, træfigurer, en sparegris eller billeder. Brug væghylderne til at placere børnenes små nipsting, som de ikke lige skal have fingrene i, men bare skal pynte på værelset. Hæng flere hylder sammen forskudt for hinanden, og skab et tableau med fine ting på væggen.

 

 

Reol

Med en reol kan du sortere legetøjet i kasser eller kurve og sætte på hylderne, så dit barn selv kan tage kasserne ud alt efter hvad der skal leges med. Det sparer også på rodet på værelset - hvis altså alle kasser ikke bliver hældt ud på én gang:-)

 

Kurve

Har dit barn en højseng kan rodet gemmes væk i kurve som kan stå under sengen. Hvis det ikke har en højseng kan kurvene også stå i hjørnet på gulvet, hvor de heller ikke vil tage så meget plads.

 

Knager

Knager er god opbevaring til børnenes tøj, medaljer og hvad der ellers skal hænges op. Knager giver mange gode funktioner til ophæng på det lille værelse, så pladsen udnyttes bedst muligt.

 

 

Bænk

En bænk med opbevaring er et multifunktionelt møbel til det pladsbesparende børneværelse. I opbevaringsrummet er der plads til børnenes legetøj, puder, bamser og hvad der ellers skal gemmes væk.

 

 

Tips til indretning af det lille børneværelse:

  • Belysning: Lys kan gøre rigtig meget for et rum, også hvis rummet skal syne større end det er. På et mindre børneværelse vil vi anbefale at bruge væglamper og lyskæder og derved skabe hygge på værelset

 

  • Ekstra rum: Med en højseng kan du lave et ekstra rum under sengen hvor barnet kan have en madras liggende eller hvor der kan laves hule så det "ekstra rum" vil blive hyggerummet. Tapetser eller mal eventuelt væggen under sengen med en farve som ikke er for mørk, da det vil få værelset til at virke mindre, men en lys farve vil give værelset et unikt spil.

 

  • Undgå tunge møbler: Er børneværelset et mindre et af slagsen anbefaler vi at du undgår tunge møbler, da det vil fylde al for meget i rummet. Vælg istedet lette møbler og opbevaring til legetøjet og luk så meget lys ind i rummet som muligt.

 

  • Hold møblerne i samme farvenuance: Et mindre rum kan komme til at virke endnu mindre, hvis der er al for mange farver som forvirrer øjet. Hold dig istedet til lyse og nedtonede farver og lad det farverige legetøj skabe den store farvepalet i børneværelset. Det er jo børn - så selvfølgelig skal der være farver på værelset.

 

  • Brug en reol som rumdeler: Med en reol som rumdeler, kan du fremtrylle et "ekstra rum" fremfor at alle møblerne står klods op af væggen. Køb reolen i en dææmpet farve for at give rummet et ikke helt så klinisk look.

 

  • Multifunktionel opbevaring: Brug kurve og bænke med opbevaring til at gemme lgetøj og rod væk på værelset. 

 

  • Udnyt rummet: Køb møbler i de rigtige mål, og ikke for store når de skal ind i et mindre værelse. Hav skuffer under sengen eller udnyt pladsen, hvis barnet har en køjeseng.

 

Se det store udvalg af alt til børn og børneværelset HER.