Kähler 180 År

Kähler kan i år fejre 180 års jubilæum. Siden Kählers grundlæggelse i 1839 er keramikken ikke blevet mindre populær både i Danmark og verden over.

I anledning af keramikkens jubilæum finder du nedenfor nogle unikke Kähler tilbud som er tilgændelige i en begrænset periode.

2 vare(r)
Spar 169,95
Udsalg
2 for 180,-

Normalpris: 129,95 kr

Specialpris 90,00 kr

Ikke på lager
2 vare(r)

Kähler 180 års jubilæum

Mange identificerer idag danske Kähler med Kähler Omaggio vasen - som er bedst kendt for sine karakteristiske brede striber, og som i dag findes i mange forskellige størrelser og farver. Men i virkeligheden har Kähler en lang historie bag sig, og faktisk startede den berømte virksomhed helt tilbage i 1839, hvor den holstenske pottemager Herman Kähler åbnede et lille keramisk værksted i Næstved. Det var hans søn Herman som videreførte fabrikken, og som efter en del år, fik sit gennembrud på en verdensudstilling i Paris. Her præsenterede Herman Kähler en speciel rød lustrevase med metallisk lustreglasur. Vasen blev en stor succes, og flere museer fra hele verden stod nu i kø for at udstille værker fra Kählers danske værksted.

 

Lige siden Herman Kähler drejede den første Kählervase på pottemagerværkstedet i Næstved, har håndværk, kreativitet og samarbejder blandt forskellige kunstnere været Kählers DNA og altid har keramikken været centrum for virksomhedens produkter. 

 

Kunst til folket 

Samarbejdet mellem de forskellige kunstnere og keramikere har lige siden begyndelsen haft den samme ånd og ønske om at skabe ægte kunst til folket. Sammenslutningen af kreative ildsjæle og pionere indenfor kunst og design som ønskede at udforske og udfordre keramikkens kunstneriske potentiale, kan blandt andet nævnes Svend Hammershøi og Kai Nielsen. 

 

Kählers keramik har i dag den samme betydning for dansk keramik, som Skagen har for tidens malerkunst. Og i dag 180 år efter virksomhedens grundlæggelse skriver Herman Kähler fortsat levende kunsthistorie. Der bliver fortsat lavet samarbejder med forskellige designprofiler, kunstnere og formgivere, som formår at løfte og videregive den keramiske arv ind i nutiden med eksperimenterende glasurteknikker, overflader og former der leder vejen frem indenfor moderne keramik.