Hvad serverer man for studenterne?

Har du styr på hvad det er der skal serveres når studenterne kommer på besøg?

Der går ikke ret mange dage før vi kommer til at se alle de glade nyuddannede studenter i gadebilledet. Og selvfølgelig heller ikke ret længe til at hestevognene og traktorerne kommer kørende med alle de glade studenter.

Det er en stor begivenhed at blive student og traditionen tro skal der selvfølgelig serveres forskellige snacks og andet godt når de glade studenter kommer på visit.

Men hvad skal man servere for studenterne?

Vi har her lavet en lille opskriftsguide og samlet vores gode råd til, hvad der er godt at servere på en dag som denne.

 

 

1. Ofte alt for meget mad

En vigtig ting at huske på er, at studenterne ofte skal besøge mellem 20-30 forskellige hjem, alt efter hvor stor klassen er. Det betyder, at det ikke er nødvendigt at diske op med alt for meget mad på én gang. Der skal selvfølgelig være mad nok til alle, og en god huskeregel er, at det ikke er nødvendigt, at portionerne skal udgøre et helt måltid.

Derfor er det en god ide at anrette, det der bliver serveret i små potionsglas eller enkelte bidder, som kan spises stående.

Vi har samlet forskellige forslag til små anretninger, som er nemme og enkle på en dag som denne.

 

Grønne asparges med serranoskinke

Det skal du bruge:

20 grønne asparges

20 skiver serranoskinke i tynde skiver

2 spsk. olivenolie

Salt, peber

 

Sådan gør du:

Skær enden af aspargesene. Vikl en enkelt skive serranoskinke rundt om hver asparges, og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Dryp olivenolie henover, og krydr med salt og peber.

Bag aspargesene i ovnen ved 200 gr. i ca 10-15 min.

 

Vores ekstra twist:

Anret aspargesene på de flotte Gastro tallerkner fra Bitz, og server med hjemmelavet aioli, humus eller grøn pesto.

 

2. Hvornår kommer studenterne forbi?

Når der skal serveres mad til studenterne er det en god ide at finde ud af hvornår på dagen de kommer. Er det første stop på ruten kan det være en god ide at servere brunch som kan være med til at ligge en god bund for den videre tur. Er man midt på ruten er der efterhånden brug for at slukke tørsten i andet end alkohol og mange har måske brug for at få lidt mad i maven. Her kan forskellige bærsmoothies og små snacks være godt at servere.

 

Hjemmebagte pølsehorn ligger en god bund

Det er ikke kun børn og barnlige sjæle som elsker de klassiske pølsehorn. Vi er sikre på at de vil blive et hit blandt alle de glade studenter og så mætter de godt. Opskriften som passer til 24 personer finder du her:

Det skal du bruge:

25 g smør

5 dl mælk

50 g gær

3 tsk. sukker

2 tsk. salt

200 g groft speltmel

500-550 g hvedemel

24 små pølser

 

Sådan gør du:

Smelt smørret i en lille gryde og lun derefter mælken heri. Rør gæren ud i den lunkne væske og tilsæt sukker, salt og det grove speltmel. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt indtil dejen er glat og smidig. Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

 

Når dejen er hævet færdig æltes den sammen med resten af melet. Del dejen op i 24 lige store stykker og rul dem til lange pølser som snoes rundt om hver enkelt pølse.

Lad pølsehornene efterhæve i ca. 30 min. Pensl pølsehornene med vand og drys med sesamfrø eller solsikkekerner. Bag brødene i ca. 15 min ved 200 grader indtil de er flotte gyldne.

Skal du servere de hjemmebagte pølsehorn på en flot måde kan du bruge de smukke sorte Lotus tallerkner fra Lucie Kaas.

 

3. Nemt og hurtigt i små mængder

Server din mad i små anretninger fx små pindemadder og mini-wraps og hav alle drinks og smoothies klar i glas helt fra starten. Studenterne er hos Jer i kort tid, så det er vigtigt, at de ikke skal bruge tiden på at skære ud og hælde op i glas, når de er på besøg.

 

Opskrift på nemme små æblekageshots

Et shot som består af en meget enkel blanding af æblejuice, Galliano og flødeskum og så smager det som den gamle klassiske dessert. Nemme og enkle at lave.

 

Æblekageshots 6 stk

Det skal du bruge:

1 1⁄2 dl æblejuice

1⁄2 dl Galliano

Ca 1 dl piskefløde

 

Sådan gør du:

Bland æblejuice og Galliano sammen og hæld det op i shotglassene. Pisk fløden til flødeskum og fordel den på toppen af shotsene, og server.

 

Vores ekstra twist:

Shotsene smager allerbedst, hvis de serveres kolde. Kom evt. shotglassene i fryseren, inden de skal bruges.

Top de nylavede æblekageshots med knuste makroner, for at få den helt rigtige smag af æblekage.

 

Server de lækre æblekageshots i Bouquet snapseglas fra Holmegaard.

 

Mojito Granita

Mojito-Granita - en skøn kølende sommerdrik helt perfekt til en skøn studenterfest.

En enkel opskrift med masser af mynte, lime og rom. Opskriften passer til 4 personer.

Det skal du bruge:

4 spsk. rørsukker

2 dl vand

2 dl saft af lime

1 dl rom

Mynteblade

 

Sådan gør du:

Opløs rørsukkeret i vandet, og tilsæt limesaft og rom. Frys blandingen og server de iskolde drinks i flotte Juvel Champagneglas fra Lyngby eller i de smukke Juvel Hvidvinsglas fra Lyngby. Top de færdige kolde drinks med flotte mynteblade og server.

 

Vores ekstra twist:

Skær tynde skiver af en lime og lav et enkelt snit i en skive som pynt på den kolde drik.

 

Server de iskolde drinks i de smukke Melodia Whiskyglas eller Melodia Highball fra Lyngby Glas.

 

Vi har et stort udvalg af flotte glas fra Lyngby Glas og Holmegaard.

 

4. Batterierne skal lades op

Sidst på dagen er batterierne ved at være brugte, og det kan være godt at servere snacks og drikkevarer, som kan være med til at lade dem op igen.

Chips, nødder, salte mandler og lidt kage kan derfor være godt at servere, hvis man er nogle af de sidste på ruten.

 

Saltede mandler

Det skal du bruge:

10 dl vand

200 gram groft salt

450 gram mandler

 

Sådan gør du:

Opløs salten i kogende vand. Tag gryden af varmen og tilsæt mandlerne. Lad mandlerne trække i saltblandingen i ca. 30 minutter. Fordel derefter mandlerne på en bageplade og bag dem i ca. 15-20 min ved 175 grader.

Afkøl mandlerne.

 

Vores ekstra twist:

Mens mandlerne stadig er varme, kan du drysse dem med ekstra flagesalt.

 

Krydrede nødder

Det skal du bruge:

200 g usaltede nødder

En spsk smør

2 spsk muscovadosukker

Lidt cayennepeber

Groft salt

 

Sådan gør du:

Læg nødderne på en bradepande og rist dem let i ovnen.

Bland de resterende ingredienser og vend de varme nødder rundt i krydderierne.

 

Hjemmelavede rodfrugtchips

Vi har lavet en blanding af forskellige rodfrugter, som er perfekte at servere som en lækker snack.

Det skal du bruge:

1 sødkartoffel

1 gulerod

1 pastinak

1 rødbede

1 kartoffel

1 spsk. olie

1 spsk. salt

evt. krydderier

 

Sådan gør du:

Vask rodfrugterne grundigt og skær dem så tyndt som muligt, gerne på et mandolinjern. Læg rodfrugterne i en frysepose, tilsæt derefter olien, salt og evt. krydderier og ryst posten. Fordel rodfrugtchipsene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem 10-15 minutter i ovnen ved 200 grader. De skal gerne begynde at krølle.

 

Vores ekstra twist
Server rodfrugtchipsene med aioli, hjemmelavet humus eller gulerodsdip.

Se vores udvalg af flotte serveringsskåle.

 

5. Drikkevarer uden procenter

Det behøver ikke kun at være drikke med alkohol, der bliver serveret. Servér også saft, sodavand eller postevand for gæsterne.

Prøv vores opskrift på en lækker hyldeblomstsaft en perfekt tørsteslukker uden alkohol.

SE MERE: Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft.

 

6. Forbered maden på forhånd

Sørg for at alt mad og alle drikkevarer er lavet på forhånd, så du kan nyde dagen sammen med alle studenterne.

 

Vi ønsker god fornøjelse med forberedelserne og madlavningen og ønsker jer en god studenterfest!