Vi elsker sommer, sol og koldskål


Tekst af Anne 04. juni 2019


I lang tid har vi længdes efter varmen, solen og den ægte sommer præcis ligesom sidste år. Endelig har den indtaget sin entré den kære sol - som vi håber varer ved. Hos Recreation Styling prøver vi at komme i ægte sommerstemning ved at servere lækker hjemmelavet koldskål og kammerjunkere. Ingen sommer uden koldskål og masser af kammerjunkere!

Opskriften vil vi meget gerne dele med dig. Vi har lavet 2 forskellige opskrifter på lækker koldskål. En luksus variant og en fedtfattig variant - hvilken en der er den bedste er helt op til dig.

Vi serverer den lækre koldskål i de flotte dybe tallerkner Ursula fra Kähler

Se mange flere flotte tallerkner

 

Opskrift på luksus koldskål

Det skal du bruge:

3 æggeblommer

5 spsk sukker

1 vaniljestang

1/2 l kærnemælk

1/2 l tykmælk

2 dl piskefløde

4-5 spsk citronsaft - evt. revet citronskal

 

Det skal du gøre:

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig og lys æggesnaps
  • Tilsæt kærnemælk, tykmælk og fløde og rør det hele godt sammen
  • Smag til med citron
  • Kom eventuelt de brugte vaniljestænger ned i koldskålen og lad den trække et par timer på køl inden servering
  • Server med bær, kammerjunkere eller banan, ristede havregryn eller nødder

Fedtfattig koldskål

Det skal du bruge:

1 l kærnemælk

1 l cheasy vaniljeyoghurt

1 vaniljestænger

4 æggeblommer, evt pasteuriserede

saften fra ½-1 citron

 

Det skal du gøre:

  • Pisk æggeblommer og vaniljekorn sammen til en luftig masse
  • Pisk mælk og yoghurt sammen med citronsaft og vend det forsigtigt i æggemassen
  • Smag til med citronsaft
  • Som et sundt alternativ til kammerjunkerne kan du vælge friske jordbær, hindbær eller andre frugter og bær til din koldskål

 

Til en god koldskål hører der selvfølgelig kammerjunkere med, vores opskrift får du her:

 

Opskrift på kammerjunkere

Det skal du bruge:

100 g hvedemel

25 g grahamsmel

1 tsk bagepulver

50 g rørsukker eller alm. sukker

50 g smør

1 spsk vaniljesukker

1 æg

1 revet skal fra en økologisk citron

 

Det skal du gøre:

  • De to slags mel, bagepulver, sukker, citronskal og vaniljesukker blandes godt sammen til en ensartet masse
  • Smuldr smør i melblandingen og saml dejen med æg og ælt den sammen
  • Skær dejen i små stykker og tril dem til kugler
  • Læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Giv dem alle sammen et let tryk på midten med en finger, så de bliver flade
  • Bag kammerjunkerne i en forvarmet ovn ved 150 grader i 15-20 minutter
  • Afkøles på en bagerist
  • Sidst men ikke mindst: Nyd de lækre hjemmelavede kammerjunkere sammen med din hjemmelavede koldskål

 

Velbekomme!

 

Du kan servere den hjemmelavede lækre koldskål i fine skåle, brug for eksempel de fine Ursula dybe tallerkner fra Kähler eller dybe tallerkner fra serien Hammershøi.

Se vores fine udvalg af dybe tallerkner og skåle

 

Pynt sommerbordet med fine blomster i de smukkeste vaser

Se vores store sortiment af flotte vaser