Gør dit soveværelse personlig


Tekst af Maiken 23. april 2019 


Drømmer du om en unik og personlig indretning af dit soveværelse, så har vi her lavet et indlæg med nogle konkrete tips og hvad du kan indrette med for at gøre det til et rum, som du ikke ønsker at forlade.

Om du står og skal indrette dit soveværelse helt fra bunden, om du skal have gang i en full make-over eller bare mangler lidt småting til at pifte rummet op, så har vi diverse ideer, som du så selv kan sortere i, alt efter ønsker og behov.

 

1. Puder, sengetøj og sengetæpper:

Sengen er blandt andet det oplagte sted at begynde, hvis der skal skabes personlighed. Gå efter farver, mønstrer og materialer af sengetøj, puder og sengetæpper som understreger det ønskede look.

 

 

2. Bring det grønne ind i soveværelset:

Indret dit soveværelse med grønne planter og sukkulenter i smukke plantekasser og urtepotter. Ikke nok med at planter er smukke, så er nogle også med til at producere fugt og ilt i blandt andet tørre rum.

Her kan du blandt andet vælge:

  • Aloe Vera: Renser luften for giftstoffer samtidig med at den udskiller ilt om natten. 
  • Lavendel: Den velduftende plante har en beroligende effekt som kan modvirke stress og angst. Duften siges også at kan lindre hovedpine og maveproblemer. 
  • Paradistræ: Er du allergisk overfor planter, så er paradistræet allergivenligt. Træet optager CO2 on natten og producerer ilt.

 

Se det store udvalg af plantekasser i mange forskellige farver, varianter og størrelser.

 

 

3. Pift den kedelige væg op:

Tapetser en eller flere vægge i samme tema som resten af din soveværelsesindretning. Alt efter hvad du er til i din indretning, så anbefaler vi eksempelvis nedenstående afhængig af din stil. Om du er til:

  • Stribet tapet
  • Blomstret tapet
  • Fototapet
  • Eller noget helt andet

 

Se vores udvalg af tapet.

 

 

4. Personlighed på væggen:

Skal det ikke være tapet der pryder din væg, så er billeder i afdæmpede farver og bløde motiver eller stregtegninger noget der er flot på en soveværelsesvæg. Billeder til soveværelset er ikke det samme du skal gå efter, som hvis det var til et hvilket som helst andet rum. Al for mange farver på væggen kan hurtigt give uro i det rum som ellers skal være roligt at være i.

 

 

5. Headboard - Design til sengen:

En sengegavl ved hovedgærdet, er en af mine absolut favoritter. Headboards er for alvor blevet et hit her i 2019. Det giver det flotteste design og en form for hygge ved sengen, som ikke kan beskrives. Samtidig bliver det behageligt at sidde op, hvis man er den type der ser fjernsyn i sengen, men falder i søvn (taler af erfaring da det sker hver gang, at jeg kun når at se første sæt undertekster ryge hen over skærmen). Med et headboard bliver det behageligt at sidde op i sengen. Vores udvalg af sengegavle er til dig som ønsker design hele vejen igennem.

 

 

6. Praktisk stol: 

Et af de praktiske ting til soveværelsesindretning er en dekorativ stol. Ikke nok med at den er et pynteobjekt, så er den også praktisk som sengebord eller til at ligge tøjet frem til næste dag.

En af mine personlige favoritter, er Herman Lounge stolen fra Ferm Living.

 

 

7. Natborde:

Et natbord er et af de vigtige elementer i din soveværelses indretning. Jeg har selv haft problemer med at finde det helt perfekte natbord. Er du ligesom mig, som kun har et natbord i den ene side ved sengen, så vil en stilren og minimalistisk stol være helt perfekt. Eller måske har du en arvestol som betyder alverden for dig, og det vil da om noget give dit soveværelse personlighed.

 

 

8. Loftslampe, bordlampe eller væglampe?: 

Belysning er i soveværelset ligeså vigtigt som det er i alle andre rum. Dog er det en mere blød og afdæmpet stemning du her skal gå efter og ikke det helt skarpe spotlight.

Skal det være en loftslampe så er vores anbefaling at du vælger en lampe, som er afskærmet hele vejen rundt, eller en skinne hvor pærerne ikke er for skarpe.

Er du en af dem der ofte (eller bare engang imellem) sidder og læser en bog i sengen, er en natlampe et must. Uanset hvad synes jeg faktisk, at en natlampe er mere uundværlig end en loftslampe. Med en dekorativ natlampe i en farve eller form, kan du også sætte dit præg med din personlige stil i indretningen. Så er det bare om det skal være en væglampe eller en bordlampe, der skal sætte det personlige præg indenfor belysningen?

 

 

9. Koldt gulv - Nej tak:

Findes der noget værre end at stå ud af den varme seng og de bløde dyner, og det første dine fødder møder, er et iskoldt gulv. Ikke nok med at det er bævrende koldt – især om vinteren hvor der hos mange bliver snoozet ekstra mange gange på telefonen eller vækkeuret – så giver det også rummet ekstra hygge og varme.

Giv gulvet liv med et gulvtæppe i de farver som vil gøre dit soveværelse unikt.

 

 

Rigtig god fornøjelse med din soveværelsesindretning 2019.

 

 

Læs også indlægget: Sengetøj i den bedste kvalitet