Træfigurer til pynt


Tekst af Maiken 04. april 2019 


Træfigurer har i mange år været populære rundt om i de danske hjem. De klassiske figurer skaber hygge og varme i hjemmets rum. Om det er i stuen, entreen eller børneværelset giver de alle steder en form for livagtighed.

 

Kay Bojesen træfigurer

Især Kay Bojesen som står bag rigtig mange af de populære træfigurer som f.eks. aben, sangfuglene, flodhesten og mange flere. Kay Bojesen design er ikke bare kendt i Danmark men over hele verden.

Figurerne er tænkt som legetøj men er blevet et tidsløst designobjekt, som pryder hylder, reoler og vindueskarme i mange hjem.

En af de mest populære Kay Bojesen træfigurer er aben, som også er den eneste figur der stadig produceres i Danmark. Det har ikke været muligt og succesfuldt at sende den til produktion i udlandet på grund af dens høje kvalitet og sammensætning af flere træsorter, der ikke kun er udskåret i ét stykke træ men i flere.

Kay Bojesens træfigurer består blandt andet af:

 


 

 

Lucie Kaas træfigurer

En nyere producent af træfigurer er Lucie Kaas, som i 2012 startede relanceringen af Gunnar Flørnings kendte figurer fra 50érne og 60érne. Kollektionen indeholder blandt andet den søde spurv som findes i flere træsorter og størrelser. Derudover designede Gunnar Flørning i samarbejde med Harry Vedøe elefanten tilbage i 1961. Elefanten er lavet i eg og i røget eg.

Gunnar Flørning Collection:

 

Esben Gravlund som står bag etableringen af Lucie Kaas står selv bag designet af bjørnefamilien som består af:

 

    

 

Skjøde Collection

I samråd med Theodor Skjøde Knudsens efterladte har Lucie Kaas fået retten til at relancere de unikke dyr.

Kollektionen består af:

 

Klassisk og ikonisk gaveidé

De ikoniske og finurlige figurer i træ er elsket af både børn og voksne verden over, og er i dag blevet et klassisk gaveønske og gaveidé til både mindre og større anledninger.

Rigtig mange giver en træfigur i dåbsgave, da den altid vil følge barnet. Som udsmykning på børneværelset og til det moderne designhjem når barnet bliver voksen.

En træfigur vil holde altid og vil gå i arv generation efter generation.

 

Du kan her på shoppen se hele det store udvalg af træfigurer, som både du vil elske og modtager vil sætte stor pris på, hvis du skal give en træfigur i gave.

 

Se hele det store udvalg af design træfigurer fra Lucie Kaas, Kay Bojesen, Applicata og mange flere HER.