Indretning af dit udeliv


Tekst af Maiken 25. april 2019 


Duften af forår og sommer har ramt os. Dejlige påskedage hvor vejret har været intet mindre end helt fantastisk. Haven er blevet gjort forårsklar og de første udeaftener med grill og rosé blev nydt i fulde drag – lad det endelig fortsætte!

 

I følgende blog indlæg vil jeg inspirere til hvordan du kan skabe udelivet hos dig til en smuk og skøn oase. En oase hvor du vil elske at tilbringe de skønne lange sommeraftener med udendørs design af både grill, krukker, puder og hvad der ellers hører sig til det skønne udeliv på terrassen.

 

Udendørs accessories:

Med tilbehøret skaber du hygge – om det er ude eller inde skal der bringes den personlige stil ind der hvor de varme udedage skal nydes. Udenfor kan dette gøres med puder, tæpper, lanterner og krukker hvori du kan plante dine yndlingsblomster og planter året rundt alt efter hvad der er sæson for.

Du kan også forkæle dit udeliv med søde kurve hvori du kan lægge dine tæpper eller plante blomster. Ved at blande store flettede kurve og krukker kan du skabe en sydlandsk stemning ved at plante tropiske træer.

 Skab stemning med flotte lanterner

 

Udendørs tekstiler:

Puder, plaider og gulvtæpper vil skabe en stemningsfuld atmosfære i de sene aftentimer. Når duggen falder på, er det rart at have et tæppe inden for rækkevidde til at tage over sig, når varmen stadig er der.

Gulvtæpper på terrassen eller på altanen er en detalje som vil give personlighed udendørs. Find dit yndlingsmønster på gulvtæppet og spred stemning hele vejen rundt når du er ude.

Puder i møblerne er også en lækker detalje i dine havemøbler. Om det er hynder til stolene ved bordet hvor der spises eller puder i loungesofaen når der bare skal slappes af.

En vigtig detalje er dog at alle tekstilerne skal tages ind når duggen falder eller regnen i værste tilfælde kommer. Medmindre du har en hyndeboks du kan komme dine puder og tæpper i.

Du får så lidt motion ved at det skal tages ind igen. Og hvem ofrer ikke gerne det for ekstra hygge i haven – Jeg gør i hvert fald hellere end gerne:-)

Kurve til udendørs kan bruges til både planter og til at komme puder og tæpper i

 

Udeovne og bålfad spreder hygge:

Med en udeovn kan du ikke bare lave lækkert mad, men også sprede hygge med flammerne fra de brændende gløder. Efter at have nydt et lækkert måltid på din grill eller udeovn, er det altid et hit hos både børn og voksne at slutte udendørshyggen af med at bage snobrød eller riste skumfiduser.

Skab den perfekte udendørsstemning med en udeovn eller et bålfad.

Snobrød på grill. Her laves der på Morsø Forno udeovn

 

Ristede skumfiduser på grill:

Det skal du bruge:

En pose skumfiduser

En pakke Mariekiks

Små træspyd

 

Det skal du gøre:

Kom en skumfidus på et spyd og rist det forsigtigt på alle sider (vær forsigtig med at den ikke bliver sort). Når skumfidusen er ristet tager du den af pinden og kommer imellem 2 Mariekiks.

 

Velbekomme :-)

 

Snobrød:

Ca 10 stk.

 

Det skal du bruge:

25 g gær

3 dl lunkent vand

500 g mel

1 tsk. salt

 

Pinde til når de skal bages.

 

Det skal du gøre:

1: Rør gæren ud i det lunkne vand

2: Tilsæt salt

3: Kom mel i og ælt godt

4: Lad dejen hæve i minimum 30 minutter

5: Afbark snobrødspindende (medmindre du har sådan nogle jern nogen).

6: Smør pinden med lidt smør

7: Tril dejen ud i 10 pølser og sno rundt om pinden

8: Bag snobrødene over bålet eller grillen til de er gyldne og gennembagte

 

Tilbehør til snobrød:

Man kan hælde næsten alt i det færdige snobrød, kun fantasien sætter grænser.

Her er et par eksempler:

1: Kom en ristet pølse i det færdigbagte brød, så det nærmest er en fransk hotdog

2: Spis det med ketchup

3: Prøv med syltetøj

4: Nutella (muuuuuuums – lækker dessert)

5: Rist en banan over bål eller grill og kom i. Evt. sammen med Nutella (dobbelt muuuuums)

6: Kom stave af ost ned i det varme brød

 

Velbekomme :-)

 

 Vil du have en grill for livet. Så skal du investere i en Morsø grill

 

Udendørs servering:

Lange lune aftener med grillmad, kolde drikke og hygge sammen med min dejlige familie og de bedste venner er kun til at blive glad i låget af. Børnene der leger, griner og snakker i munden på hinanden er den største glæde.

Når der skal serveres mad og drikke ude er det altid praktisk at servere i plastglas og tallerkner i melamin. Her har Medusa lavet en super skøn serie som er perfekt til udelivet i både haven og hvis der arrangeres picnic.

Borddækning med melamin serien Blue Dancers fra Medusa

 

Lækre sommerdrinks i sommervarmen.

 

Friskbagte boller mens familien stadig sover.

 

Udendørs belysning:

Skab den helt rigtige stemning med stemningsfuld udendørs belysning. Benyt dig af de mange forskellige former for udendørs hyggebelysning som vil skabe den helt rigtige indretning i haven, på terrassen og på altanen.

Nyd sommeraftenerne i lysets skær ved at lyse haven og terrasen op med lanterner, lyskæder og lysestager. Hermed kan I forlænge de hyggelige aftener ved at nyde den hyggelige stemning.

Villa Collection har lavet denne LED lampe med højtaler 

 

Brug blomsterne til bordpynt:

Foråret og sommeren byder på mange flotte og skønne blomster og træer rundt om i haverne. En af mine personlige favoritter er vores smukke Magnolia træ, som desværre bare blomstrer i al for kort tid. Men den nydes den tid den er der, og så snart knopperne begynder at komme på, kommer der grene indenfor i vaser. 

Brug grene og blomster fra haven som pynt til borddækningen når venner og familien kommer til grill og hygge på terrassen.

Sæt en smuk Magnolia gren i en vase og pynt med dem på bordet 

 

Håber du vil nyde alle de fantastiske sommeraftener i 2019.  

 

Find alt her til udeliv